Spinnrz Senioren Training

SpinnrZ is voor iedereen

In tijden van Corona is één ding erg belangrijk, het opbouwen van weerstand! Door regelmatig te bewegen door te wandelen, hard te lopen of te fietsen zorg je ervoor dat je je weerstand verbeterd. Hoe meer je bezig bent hoe leuker je het gaat vinden.

Op onze  spinninglocatie bieden we ook trainingen aan speciaal gericht op senioren. Het is een moderne locatie, op de nieuwste fietsen met de meest technische snufjes spinnen we  het uur rond. 

Nu denk je wellicht technische snufjes? Dat wordt voor mij teveel. Welnee, het wordt daarom juist makkelijker en nog veel leuker! Met behulp van de technische snufjes ( een app op de telefoon) trainen we samen maar toch op ons eigen niveau. 

Inhoud training 

De opbouw van de seniorentraining is anders dan de standaard trainingen. na een gedegen uitleg hoe de fietsen werken en hoe en waarom we trainen volgens het SpinnrZ principe gaan we trainen via een schema, iedere op z’n eigen niveau binnen de groep. 

Gedurende de lessen bouwen we samen naar een betere conditie en weerstand. Je zult merken dat je na een aantal keren al heel snel in een betere flow terecht komt, je conditie verbeterd! dus ook je weerstand.

Meten is weten

We voeren voor dat je gaat starten met de spinninglessen een ‘fit’-test uit. Om zo te “meten” hoe fit je op dit moment bent. Na drie maanden trainen nemen we ook een ‘eind’-test af zodat we je vooruitgang kunnen meten. Dit is uiteraard niet verplicht.

Na elke training krijg je automatisch een bericht in je mailbox met de resultaten van de les. Zo kan je indien gewenst je persoonlijke voortgang ook per keer bijhouden. 

Doe je ook mee?

Ga je ook mee spinnen? Meld je dan nu aan! Of geef je op voor een kennismakingsgesprek

 Trainen met je eigen groep?

Heb je een eigen vrienden-/kennissengroep van minimaal 10 en maximaal 21 personen dan is het mogelijk om met deze groep op een eigen uur te spinnen

SpinnrZ Senioren Spinning heeft verschillende voordelen met name voor senioren.

  1. Cardiovasculaire gezondheid: Spinning is een effectieve manier om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Het versterkt het hart en de longen, verbetert de bloedcirculatie en verhoogt de algehele cardiovasculaire conditie.

  2. Gewrichtsvriendelijk: Spinning is over het algemeen minder belastend voor de gewrichten dan sommige andere vormen van lichaamsbeweging, zoals hardlopen. Dit kan voordelig zijn voor senioren die misschien gevoeliger zijn voor gewrichtsproblemen.

  3. Spierversterking: Tijdens het fietsen op een spinfiets worden verschillende spiergroepen, waaronder de beenspieren, bilspieren en kernspieren, versterkt. Dit kan bijdragen aan het behoud van spiermassa en kracht, wat essentieel is voor het behoud van de mobiliteit en het verminderen van het risico op vallen.

  4. Verbranding van calorieën: Spinning kan helpen bij het verbranden van calorieën, wat kan bijdragen aan het behoud van een gezond gewicht. Dit is belangrijk omdat overgewicht verband houdt met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder diabetes en hartziekten.

  5. Stimulatie van endorfines: Regelmatige lichaamsbeweging, waaronder spinning, kan de afgifte van endorfines stimuleren. Endorfines staan bekend als “gelukshormonen” en kunnen bijdragen aan een positieve gemoedstoestand en het verminderen van stress.

  6. Sociale interactie: Spinninglessen kunnen een sociale component bevatten, wat belangrijk is voor het welzijn van senioren. Het deelnemen aan groepslessen kan leiden tot sociale interactie, het delen van ervaringen en het opbouwen van een ondersteunend netwerk.

  7. Aanpasbaarheid: Spinning kan worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus. Fietsers kunnen de weerstand en snelheid aanpassen aan hun eigen capaciteiten, wat het geschikt maakt voor senioren met verschillende fitnessniveaus.

Voor senioren die overwegen te beginnen met spinning, is het altijd raadzaam om eerst met een zorgverlener te overleggen om ervoor te zorgen dat de activiteit veilig en geschikt is op basis van individuele gezondheidsomstandigheden.

 
 

Senioren aanbieding

SpinnrZ biedt een speciale actie aan voor senioren. Bekijk de actie via de onderstaande knop.

Spinnrz indoor

Spinnen op wattage. Deze nieuwe en unieke trainings techniek zorgt ervoor dat jij optimaal kan trainen in groepsverband op je eigen niveau zonder dat je doelloos aan de weerstand  knop hoeft te draaien. 

spinnrz mtb

We trainen op een leuke afwisselende en verrassende wijze. De SpinnrZ MTB trainingen zijn er zowel voor de beginner als de gevorderde rijder. De training is gericht op technisch rijden. 

Baan Clinic

Altijd al de kick van baanwielrennen willen ervaren? SpinnrZ verzorgt een complete baan clinic op wens of afgestemd op de groep in Sportpaleis Alkmaar. 

 

SpinnrZ Outdoor Wielrennen West-Friesland Enkhuizen

Sportademhaling

Veel sporters hebben vaak in rust een te hoge ademhaling. Hierdoor kunnen zij niet het maximale uit de sport halen. Wij nemen je mee in jouw ademhalingspatroon

Scroll naar boven
Scroll naar top