SpinnrZ SENIOREN SPINNING van 65 toT 99+

Het is voor senioren zeker  belangrijk om te blijven bewegen en wel  om verschillende redenen:

De Fysieke gezondheid: Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het behouden van een goede fysieke gezondheid. Het versterkt de spieren en botten, verbetert de balans en coördinatie, en vermindert het risico op chronische aandoeningen zoals hartziekten, diabetes en osteoporose.

Mentale gezondheid: Beweging heeft ook positieve effecten op de mentale gezondheid van senioren. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Regelmatige lichaamsbeweging kan ook de cognitieve functie verbeteren en het risico op dementie en geheugenverlies verminderen.

Sociale interactie: Door deel te nemen aan groepsactiviteiten of sporten, kunnen senioren sociale interactie hebben en zich verbonden voelen met anderen. Dit kan een gevoel van gemeenschap en welzijn bevorderen.

Behoud van zelfstandigheid: Door regelmatig te bewegen, kunnen senioren hun kracht, uithoudingsvermogen en mobiliteit behouden. Dit helpt hen om zelfstandig te blijven en dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder hulp van anderen.

 

Wat doet het SpinnrZ Senioren Spinning dan voor mij? 

Spinning, ook wel bekend als indoor cycling,  heeft enorme voordelen voor ouderen om verschillende redenen:

De Cardiovasculaire gezondheid: Spinning is een vorm van cardiovasculaire oefening die de hart- en longfunctie verbetert. Het verhoogt de hartslag en stimuleert de bloedcirculatie, het helpt bij het versterken van het cardiovasculaire systeem en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

De Gewrichtsvriendelijk: Spinning is een low-impact oefening, wat betekent dat het de gewrichten minder belast dan bijvoorbeeld hardlopen of springen. Dit maakt het “de” geschikte optie voor ouderen die mogelijk gevoeliger zijn voor gewrichtspijn of artritis.

De Spierkracht en het uithoudingsvermogen: Tijdens het spinnen worden verschillende spiergroepen in het lichaam gebruikt, zoals de benen, billen en buikspieren. Door regelmatig te spinnen, kunnen ouderen hun spierkracht en uithoudingsvermogen verbeteren, wat helpt bij dagelijkse activiteiten en het behouden van hun onafhankelijkheid.

De Mentale gezondheid: Spinning heeft ook positieve effect op de mentale gezondheid van ouderen. Het helpt bij het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming en het bevorderen van een gevoel van welzijn. Bovendien kan het de cognitieve functie stimuleren en het risico op geheugenverlies verminderen.

Wanneer starten we ? 

Vanaf februari 2024, elke woensdag om tien uur hebben we een live senioren spinning work-out.
 
Uiteraard bouwen we alles stap(je) voor stap(je) op, het is echt geschikt voor ieder niveau! Ook als je nog nooit hebt gespind, het is echt na een paar lessen onder de knie.
 

PROMOTIE ACTIE

Omdat wij bewegen en sporten met alle geestelijke en lichamelijke voordelen zo belangrijk vinden, met name ook voor onze oudere generatie, bieden wij je daarom een hele maand gratis spinnen ( onder begeleiding ) aan. Je kunt dan uitgebreid, zonder de druk van een lidmaatschap, kennismaken met deze leuke ( pas op…verslavende) manier van Spinning.
De enige kosten die je kan hebben is voor een kop koffie aan onze gezellige stamtafel na je workout!
 
Als deze kosteloze maand om is kun je gebruik maken van de ( voordeligere) senioren abonnementen.
 
Wat houdt je nu nog tegen ?
 
Neem snel contact met ons op voor het regelen van de proefmaand senioren spinning !
 

spinnrz outdoor

We hebben een op jou afgestemde trainingsopbouw van een beginner tot een pro! Je leert alles over hoe je moet rijden in een groep, de perfecte zit en de techniek van het wielrennen.

spinnrz mtb

We trainen op een leuke afwisselende en verassende wijze. De SpinnrZ MTB trainingen zijn er zowel voor de beginner als de gevorderde rijder. De training is gericht op technisch rijden. 

Baan Clinic

Altijd al de kick van baanwielrennen willen ervaren? SpinnrZ verzorgt een complete baan clinic op wens of afgestemd op de groep in Sportpaleis Alkmaar. 

 

SpinnrZ Outdoor Wielrennen West-Friesland Enkhuizen

Sportademhaling

Veel sporters hebben in rust al een te hoge ademhaling. Hierdoor kunnen zij niet het maximale uit de sport halen. Wij nemen je mee in jouw ademhalingspatroon

Scroll naar boven
Scroll naar top