SpinnrZ & POST-COVID

SpinnrZ heeft een test programma voor mensen met een vorm van “long”Covid, ook bekend onder de naam “Post” Covid 

We hebben inmiddels een aantal personen met “long”covid oftewel Post Covid (in verschillende gradaties, van chronisch moe tot halve dagen op bed) die ons programma hebben gevolgd. De klachten bij deze personen zijn zeer sterk (blijvend) afgenomen en bij een aantal volledig verdwenen.

Het programma bestaat uit  een Adem&Koude training ( incl een 4 weken thuisprogramma) gevolgd door 10 dagen het SpinnrZ SportVasten programma, je traint jezelf hiermee volledig uit de suikers op celniveau en zet je vetverbranding aan.  Voor alle duidelijkheid, je bent je eigen lichaam aan het trainen, je gebruikt bij het SportVasten programma alleen natuurlijke voedingssupplementen en geen andere “medicijnen”

De adem en koude training, deze training zorgt voor het activeren van bruin vet en het aanzetten/verbeteren van de mitochochgrondiën ( jou energiefabriekjes) in je lichaam, samen met de combinatie met het SpinnrZ SportVastenprogramma, een reset van je lichaam ( je gaat uit de suikers tot op celniveau en zet je vetverbranding aan) zorgt het voor een megaboost in je lichaam. Het lijkt een significante positieve verandering te weeg te brengen in de energielevels bij de deelnemers aan dit programma.  

Iedere deelnemer geeft aan sterk verbeterd, hersteld of zo goed als hersteld te zijn. De deelnemers voelen zich veel beter, energieker en blijven ook sporten op de speciale FatBurn spinning wijze en kunnen het ook weer lichamelijk volhouden.  

Het is zeker geen garantie dat het programma bij iedereen met Long-Covid gaat werken, hiervoor hebben we eenvoudigweg te weinig deelnemers gehad.

Voor meer informatie over dit programma kun je contact opnemen met ons, stuur een mail naar info@spinnrz.nl

Ademhalingsoefeningen en koudetraining kunnen interessante benaderingen zijn voor mensen die herstellen van COVID-19, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en rekening te houden met de individuele gezondheidstoestand, symptomen en het stadium van herstel. Hier zijn enkele overwegingen:

Ademhalingsoefeningen:

 1. Longfunctie herstellen: Ademhalingsoefeningen kunnen gunstig zijn bij het herstellen van COVID-19, omdat ze de longfunctie kunnen helpen verbeteren. Diepe ademhalingsoefeningen en ademhalingspatronen kunnen de longcapaciteit vergroten en de zuurstofopname verbeteren.

 2. Ontspanning en stressvermindering: Ademhalingsoefeningen kunnen ook bijdragen aan het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Dit kan belangrijk zijn, aangezien sommige mensen na COVID-19 last hebben van stressgerelateerde symptomen.

 3. Voorzichtigheid met intensieve oefeningen: Hoewel ademhalingsoefeningen over het algemeen gunstig kunnen zijn, moeten mensen voorzichtig zijn met zeer intensieve ademhalingstechnieken, vooral als ze kortademigheid of andere ademhalingsproblemen ervaren.

 4.  

Koudetraining:

 1. Immuunsysteemstimulatie: Blootstelling aan koude kan het immuunsysteem stimuleren. Koudedouches of baden kunnen de bloedcirculatie verbeteren en ontstekingsreacties in het lichaam verminderen.

 2. Verminderen van ontsteking: Koudetherapie kan mogelijk helpen bij het verminderen van ontstekingen, wat relevant kan zijn voor mensen die herstellen van COVID-19, aangezien ontstekingen een rol spelen bij sommige symptomen.

 3. Verbetering van de stemming: Sommige mensen ervaren verbeteringen in de stemming en energieniveau na blootstelling aan koude. Dit kan positief zijn voor mensen die herstellen van ziekten zoals COVID-19.

Algemene overwegingen:

 1. Individuele gezondheidstoestand: Het is belangrijk om individuele gezondheidstoestand in overweging te nemen. Mensen die herstellen van COVID-19 moeten voorzichtig zijn en niet te snel te veel willen doen.

 2. Professioneel advies: Voor zowel ademhalingsoefeningen als koudetraining is het raadzaam professioneel advies in te winnen, vooral als er sprake is van ernstige symptomen of onderliggende gezondheidsproblemen. Overleg met een zorgverlener voordat je begint met nieuwe trainingsregimes.

 3. Luister naar het lichaam: Luister altijd naar het lichaam. Als bepaalde oefeningen of blootstelling aan koude ongemakkelijk of schadelijk zijn, moet je stoppen en professioneel advies zoeken.

Herstel na COVID-19 moet op individuele basis worden benaderd, en het is altijd het beste om samen te werken met zorgverleners voor gepersonaliseerd advies en begeleiding.

De impact van sportvasten bij mensen die herstellen van COVID-19 of post-COVID-19 is een complexe kwestie en kan afhangen van de individuele gezondheidstoestand, symptomen en het stadium van herstel. Het is belangrijk om te benadrukken dat ieder mens uniek is en dat er geen one-size-fits-all benadering is voor het herstel na COVID-19.

Hier zijn enkele overwegingen met betrekking tot sportvasten en post-COVID-19:
 1. Individuele gezondheidstoestand: De ernst van COVID-19 varieert sterk, en individuen die de ziekte hebben doorgemaakt, kunnen verschillende symptomen en niveaus van herstel ervaren. Sommige mensen ervaren langdurige vermoeidheid, ademhalingsproblemen, spierzwakte en andere post-COVID-19 symptomen.

 2. Herstelperiode: Na een ernstige ziekte zoals COVID-19 kan het lichaam tijd nodig hebben om volledig te herstellen. Gedurende deze herstelperiode is het belangrijk om naar het lichaam te luisteren en activiteiten te geleidelijk op te bouwen.

 3. Voedingsbehoeften: Voeding speelt een cruciale rol bij het herstel van ziekte. Het is belangrijk dat mensen die herstellen van COVID-19 een voedzaam dieet volgen dat gericht is op het ondersteunen van het immuunsysteem en het bieden van de nodige voedingsstoffen voor herstel.

 4. Hydratatie: Voldoende hydratatie is essentieel, vooral omdat uitdroging een veelvoorkomend symptoom kan zijn bij mensen die herstellen van ziekten.

 5. Individuele trainingstolerantie: Sportvasten omvat vaak intense lichaamsbeweging, en de tolerantie voor intensieve inspanning kan variëren tussen individuen, vooral na een periode van ziekte. Het is belangrijk om te beginnen met lichte tot matige inspanning en de belasting geleidelijk te verhogen.

 6. Professioneel advies: Individuen die overwegen sportvasten te integreren in hun herstel na COVID-19, moeten professioneel advies inwinnen, zoals bij een arts, diëtist of fysiotherapeut. Deze professionals kunnen helpen bij het beoordelen van de individuele gezondheidstoestand en het bieden van gepersonaliseerd advies.

Het is van vitaal belang dat mensen hun gezondheid serieus nemen en voorzichtig zijn met het introduceren van nieuwe en intensieve programma’s na ziekte, inclusief COVID-19. Elk herstelproces moet op een individuele basis worden benaderd, en het is altijd het beste om samen te werken met zorgverleners voor gepersonaliseerd advies en begeleiding.

spinnrz outdoor

We hebben een op jou afgestemde trainingsopbouw van een beginner tot een pro! Je leert alles over hoe je moet rijden in een groep, de perfecte zit en de techniek van het wielrennen.

spinnrz mtb

We trainen op een leuke afwisselende en verassende wijze. De SpinnrZ MTB trainingen zijn er zowel voor de beginner als de gevorderde rijder. De training is gericht op technisch rijden. 

Baan Clinic

Altijd al de kick van baanwielrennen willen ervaren? SpinnrZ verzorgt een complete baan clinic op wens of afgestemd op de groep in Sportpaleis Alkmaar. 

 

SpinnrZ Outdoor Wielrennen West-Friesland Enkhuizen

Sportademhaling

Veel sporters hebben in rust al een te hoge ademhaling. Hierdoor kunnen zij niet het maximale uit de sport halen. Wij nemen je mee in jouw ademhalingspatroon

Scroll naar boven
Scroll naar top