SPINNRZ JEUGD SPINNING
vanaf 14 jaar

Spinning maakt je fit en sterk!

Spinning, of indoor cycling, brengt voor jongeren verschillende voordelen b op het gebied van fysieke en mentale gezondheid. Hieronder zijn enkele voordelen:

 1. Cardiovasculaire gezondheid: Spinning is een effectieve cardiovasculaire activiteit die je hart- en vaatstelsel stimuleert. Het helpt bij het verbeteren van jouw bloedcirculatie, het versterken van je hart en het vergroten van de algehele cardiovasculaire conditie.
 2. Gewichtsbeheer: Spinning kan bijdragen aan het behoud van een gezond gewicht door het verbranden van calorieën tot wel 1.100 kcal per uur en het verbeteren van de stofwisseling. Het is een effectieve aanvulling zijn op een gezonde levensstijl voor jongeren die hun gewicht willen beheren.
 3. Spierversterking: Indoor cycling richt zich op verschillende spiergroepen, waaronder de beenspieren, bilspieren en kernspieren. Door regelmatig te spinnen, ga je spierkracht en -uithoudingsvermogen opbouwen.
 4. Verbetering van de mentale gezondheid: Net als bij volwassenen kan regelmatige lichaamsbeweging, zoals spinning, de afgifte van endorfines stimuleren. Endorfines staan bekend als “gelukshormonen” en gaan zeker bijdragen aan een positieve stemming, stressvermindering en het verbeteren van de mentale gezondheid.
 5. Uithoudingsvermogen: Spinning is een uitstekende manier om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Het kan jongeren helpen om meer fysieke activiteiten en sporten langer vol te houden.
 6. Sociale interactie: Deelname aan spinninglessen kan jongeren de kans bieden om deel uit te maken van een groep, sociale interactie te hebben en nieuwe vriendschappen te sluiten. Dit draagt bij aan een positieve sociale omgeving en kan het plezier in lichaamsbeweging vergroten.
 7. Aanpasbaarheid: Spinninglessen kunnen worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus. Jongeren kunnen de intensiteit en weerstand aanpassen aan hun eigen behoeften en capaciteiten.

Het is belangrijk op te merken dat jongeren, net als bij volwassenen, moeten zorgen voor een goede warming-up, hydratatie en correcte techniek om blessures te voorkomen. Het is ook raadzaam dat jongeren, vooral als ze nieuwe trainingsprogramma’s beginnen, overleggen met hun SpinnrZ fitnessprofessional of gezondheidsdeskundige om ervoor te zorgen dat de activiteit geschikt is voor hun individuele behoeften en gezondheidstoestand.

Ben je al een sporter, doe dan eens mee met deze training! De VO2Max

Het trainen van je maximale zuurstofopname (VO2max) is belangrijk omdat het een cruciale indicator is van je uithoudingsvermogen, oftewel de efficiëntie waarmee je lichaam zuurstof kan gebruiken tijdens intense fysieke activiteit. Een hogere VO2max duidt op een betere aërobe conditie en geeft aan dat je lichaam in staat is om meer zuurstof naar je werkende spieren te transporteren en deze efficiënter te gebruiken. Hier zijn een paar redenen waarom het trainen van je VO2max voordelig kan zijn:

 1. Verbeterde aërobe capaciteit: Het verhogen van je VO2max resulteert over het algemeen in een verbeterde aërobe capaciteit. Dit betekent dat je lichaam efficiënter zuurstof kan opnemen en gebruiken tijdens langdurige inspanning, zoals hardlopen, fietsen of zwemmen.
 2. Uithoudingsvermogen: Een hogere VO2max is vaak gekoppeld aan een beter uithoudingsvermogen. Dit kan je in staat stellen om langer te sporten of intensievere fysieke activiteiten uit te voeren voordat vermoeidheid optreedt.
 3. Preventie van chronische ziekten: Regelmatige aërobe training en het verhogen van je VO2max kunnen bijdragen aan het verminderen van het risico op verschillende chronische ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en obesitas.
 4. Gewichtsbeheer: Aërobe training kan bijdragen aan gewichtsverlies en -beheer. Het verbranden van calorieën tijdens activiteiten met een verhoogde hartslag kan helpen bij het handhaven van een gezond lichaamsgewicht.
 5. Verbeterde herstelcapaciteit: Een hogere VO2max kan bijdragen aan een betere herstelcapaciteit na intense inspanning. Dit betekent dat je sneller kunt herstellen tussen trainingssessies.
 6. Sportprestaties: Voor atleten kan een hogere VO2max leiden tot verbeterde sportprestaties, vooral in aërobe sporten zoals hardlopen, wielrennen en langlaufen.

Het trainen van je VO2max kan worden bereikt door middel van intensieve intervaltraining (HIIT), waarbij korte periodes van zeer intense inspanning worden afgewisseld met rustige herstelperiodes. Andere vormen van aërobe training, zoals hardlopen, fietsen en zwemmen, dragen ook bij aan het verbeteren van de VO2max.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het trainen van je VO2max intensief is en dat het raadzaam is om dit te doen onder begeleiding van één van onze ervaren SpinnrZ trainers of gezondheidsprofessional.

Het is ook aan te raden om ook een Extra evenwichtig SpinnrZ trainingsprogramma te volgen dat andere aspecten van fitness, zoals krachttraining en flexibiliteit, omvat.

spinnrz outdoor

We hebben een op jou afgestemde trainingsopbouw van een beginner tot een pro! Je leert alles over hoe je moet rijden in een groep, de perfecte zit en de techniek van het wielrennen.

spinnrz mtb

We trainen op een leuke afwisselende en verassende wijze. De SpinnrZ MTB trainingen zijn er zowel voor de beginner als de gevorderde rijder. De training is gericht op technisch rijden. 

Baan Clinic

Altijd al de kick van baanwielrennen willen ervaren? SpinnrZ verzorgt een complete baan clinic op wens of afgestemd op de groep in Sportpaleis Alkmaar. 

 

SpinnrZ Outdoor Wielrennen West-Friesland Enkhuizen

Sportademhaling

Veel sporters hebben in rust al een te hoge ademhaling. Hierdoor kunnen zij niet het maximale uit de sport halen. Wij nemen je mee in jouw ademhalingspatroon

Scroll naar boven
Scroll naar top