De Spinnrz vo2max work-out

 

Ben je een hele actieve sportieve sporter, wielrenner, schaatser of hardloper en wil je écht serieus beter en sterker worden?

Dan heeft SpinnrZ een uitdaging en iets nieuws voor je:  De SpinnrZ VO2Max Work-Out

Je verbetert door deze VO2Max trainingen je zuurstof opname (VO2Max) , je zult merkbaar minder snel verzuren en sneller herstellen.

De trainingen zijn niet te vergelijken met een normale spinning workout … 

Je gaat echt serieus aan het werk en je gaat het zwaar krijgen, maar niet zonder resultaat!

Een echte  “Don’t Wish For It, Work for It” training,  verspreid over meerdere weken

Je traint op de meest efficiënte manier je lichaam sterker en verbetert je zuurstof opname.

De trainingen zijn uit de bouwen met aanvullende kracht trainingen op onze Fitness afdeling.

 

Intervaltraining,

Je hebt er vast wel eens iets over gehoord.

Die korte blokjes waarbij je vaak heel hard moet fietsen en daarna even een paar minuutjes mag uithijgen om het dan nog eens te herhalen.

Klinkt niet echt heel aantrekkelijk toch? Wel als je hoort waar het goed voor is.

Er bestaan grofweg twee soorten intervaltraining; intervallen die je VO2 max verhogen en intervallen die je anaerobe drempel verhogen.

Die eerst genoemde is waar je met deze SpinnrZ intervaltraining aan werkt is het verbeteren van je maximale zuurstofopname.

De intervaltraining is aangepast om je VO2 max drempel te verhogen

Intervaltraining zijn niet moeilijk maar onderschat het zeker niet, het vraagt enorm veel van je lichaam dus doe het niet “te” vaak.

Voor een (fanatieke) amateur fietser is één intervaltraining per week aanbevolen.

Train je drie/vier keer per week? Dan kun je twee VO2Max trainingen overwegen.

Maak je borst maar nat, deze intervaltraining móet moeite kosten en mag en gaat pijn doen!

 

Uit je comfortzone

Het idee van de VO2Max intervaltraining is simpel. Je probeert je lichaam tijdens een training een  X-aantal keren goed op z’n donder te geven.

Je brengt je lichaam zo steeds even uit balans en je zet alle systemen aan: je hart, je longen, je spieren en je energiehuishouding.

Juist het herhaaldelijk versnellen (en weer vertragen) kost extra moeite én maakt het een hele effectieve training.

De intervaltraining bestaat uit: de intervalsduur, de intervalsintensiteit en de rustperiode (tussen de intervallen door).

Elk van die onderdelen kun je laten variëren om een ander trainingseffect te bereiken.

Om je wat inspiratie te geven hebben we hier een intervaltraining samengesteld.

Bij SpinnrZ maken we tijdens de intervaltrainingen gebruik van vermogensmeters.

 

VO2 max intervaltraining voorbeeld

Je start met een warming-up van ongeveer 15 minuten. Hiermee trap je je benen los en zo maak je je lichaam klaar voor de inspanning.

Ook kun je je even mentaal voorbereiden op het afzien waar je straks doorheen moet.

Een voorbeeld van de VO2Max intervaltraining:

  • 7 herhalingen van 2 minuten inspanning van 115% – 120% FTP
  • Tussen de intervallen bouwen we steeds 2 minuten rust in.

We fietsen vervolgens nog even een kwartiertje uit, hier zullen je benen je morgen dankbaar voor zijn.

We schroeven de intensiteit van deze VO2Max trainingen in de opvolgende weken langzaam op.

In totaal duurt deze training tussen “maar” de 50 en 70 minuten, dit is afhankelijk van het aantal herhalingen er is dus geen excuus dus als je niet veel tijd hebt.

Kom ook “echt” trainen bij SpinnrZ!

SpinnrZ heeft elke dinsdag en donderdag avond VO2Max-trainingen.

 

 De SpinnrZ VO2max-training zijn ontworpen om de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam kan gebruiken tijdens intensieve oefeningen te verhogen.

Hier zijn enkele effecten van VO2max-training op je lichaam:

  1. Je krijgt een verhoogde zuurstofopname: Door de VO2max-training gaat je lichaam efficiënter zuurstof opnemen en gebruiken. Dit betekent dat je lichaam meer energie kan produceren tijdens intensieve oefeningen, dit zorgt voor een verbetert uithoudingsvermogen
  1. Je krijgt een verbeterde hartfunctie: De VO2max-training maakt je hart sterker. Je hart wordt efficiënter in het pompen van bloed en zuurstof naar je spieren tijdens oefeningen.
  1. Je verhoogd je spierkracht: Door de verhoogde zuurstoftoevoer naar je spieren, kunnen ze harder en langer werken. Dit leidt tot verbeterde spierkracht en uithoudingsvermogen.
  1. Je krijgt een verbeterde stofwisseling: De VO2max-training verbetert je stofwisseling, het verhoogt je vetverbranding: Tijdens een VO2MAX-training werkt het lichaam op zijn maximale capaciteit, wat zorgt voor een hogere vetverbranding.
  1. Je krijgt een verhoogde longcapaciteit: Door de VO2max-training zal je longcapaciteit toenemen, wat betekent dat je lichaam meer zuurstof kan opnemen tijdens oefeningen.
  1. je krijgt een verbeterde lactaatdrempel: oftewel de VO2MAX-training helpt om de lactaatdrempel te verhogen, wat betekent dat het lichaam efficiënter melkzuur gaat verwerken en verwijderen, wat weer leidt tot betere prestaties en een sneller herstel.
  1. Het verbetert de mentale weerbaarheid: Het uitvoeren de VO2MAX-training zorgt ervoor dat je meer mentale weerbaarheid gaat ontwikkelen, doordat deze trainingen vaak zeer uitdagend zijn en een combinatie van hoge mate van mentale focus en doorzettingsvermogen vereisen.

De VO2Max training is geschikt voor ieder niveau sporter, het biedt heel veel lichaam en gezondheids voordelen.

De intensiteit van de VO2Max trainingen nemen toe naarmate je sterker wordt, de SpinnrZ fietsen meten elke training jou vooruitgang.

Doordat iedereen op zijn eigen wattage (FTP) niveau start is deze training geschikt voor iedereen!

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van VO2max-training kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je huidige fitnessniveau, leeftijd, geslacht en algemene gezondheid. Het is altijd een goed idee om met een gezondheids- of sportprofessional te praten voordat je begint met een nieuw trainingsprogramma.

Don’t Wish For It, Work For it!

spinnrz outdoor

We hebben een op jou afgestemde trainingsopbouw van een beginner tot een pro! Je leert alles over hoe je moet rijden in een groep, de perfecte zit en de techniek van het wielrennen.

spinnrz mtb

We trainen op een leuke afwisselende en verassende wijze. De SpinnrZ MTB trainingen zijn er zowel voor de beginner als de gevorderde rijder. De training is gericht op technisch rijden. 

Baan Clinic

Altijd al de kick van baanwielrennen willen ervaren? SpinnrZ verzorgt een complete baan clinic op wens of afgestemd op de groep in Sportpaleis Alkmaar. 

 

SpinnrZ Outdoor Wielrennen West-Friesland Enkhuizen

Sportademhaling

Veel sporters hebben in rust al een te hoge ademhaling. Hierdoor kunnen zij niet het maximale uit de sport halen. Wij nemen je mee in jouw ademhalingspatroon

Scroll naar boven
Scroll naar top