De SpinnrZ klim Work-Out
iedere twee weken op de vrijdagavond

Als een echte Pro beklimmen we onder andere de Alpe d’Huez, de Mont Ventoux en vele andere bergen. Met de live beelden op de grote schermen rijden we naar de toppen van de bergen , de weerstand neemt steeds meer toe. je gaat voelen wat de wielrenners in de laatste kilometers voelen maar je houdt vol!  je hebt werkelijk  een euforische gevoel als je over de eindstreep bent.

DE ALPE D’HUEZ

 

De Alpe d’Huez  is een beroemde berg in de Franse Alpen, met een hoogte van 1.860 meter. Het is vooral bekend als een iconische klim in de wielersport en wordt vaak opgenomen in de Tour de France. Hier zijn enkele kenmerken van de Alpe d’Huez:

 

  1. Wielrennen: De beklimming van de Alpe d’Huez is een van de meest prestigieuze beklimmingen in de wielersport. Het maakt regelmatig deel uit van de Tour de France en staat bekend om zijn uitdagende stijgingspercentage, scherpe bochten en haarspeldbochten. De beklimming is ongeveer 13,8 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 8%.
  2. Haarspeldbochten: De Alpe d’Huez staat bekend om zijn 21 genummerde haarspeldbochten die leiden naar de top. Elke bocht is genummerd met de naam van een wielrenner die een etappe van de Tour de France op de berg heeft gewonnen.
  3. Geschiedenis: De Alpe d’Huez heeft een rijke geschiedenis in de wielersport en heeft veel legendarische momenten voortgebracht. Wielrenners die als eerste bovenkomen, verdienen punten voor het bergklassement van de Tour de France.

 

De Alpe d’Huez heeft zich gevestigd als een symbolische locatie in de wielersport en trekt elk jaar wielrenners van over de hele wereld die de uitdaging van deze legendarische berg willen aangaan. Het is een plek diep geworteld in de geschiedenis en de cultuur van de Tour de France

 

DE MONT VENTOUX

 

De Mont Ventoux is een opvallende berg in het zuidoosten van Frankrijk, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het is een van de meest iconische beklimmingen in de wielersport en trekt jaarlijks talloze fietsers aan. Hier zijn enkele kenmerken van de Mont Ventoux:

  1. Hoogte: De top van de Mont Ventoux bevindt zich op een hoogte van 1.912 meter boven zeeniveau, waardoor het een van de hoogste bergen in de regio is.
  2. Wielrennen: Net als de Alpe d’Huez is de Mont Ventoux een bekende en uitdagende beklimming in de wielersport. Het maakt vaak deel uit van de Tour de France en is berucht vanwege zijn steile hellingen en onvoorspelbare weersomstandigheden. De beklimming vanuit Bedoin is een van de meest populaire routes.
  3. Drie verschillende routes: Er zijn drie hoofdroutes om de top van de Mont Ventoux te bereiken: vanuit Bedoin in het zuiden, Malaucène in het noorden en Sault in het westen. Elke route heeft zijn eigen uitdagingen en kenmerken.
  4. Klimaat: De Mont Ventoux staat bekend om zijn wisselende en soms extreme klimaat. Het kan behoorlijk winderig zijn, en de temperatuur kan snel variëren, vooral op de hogere delen van de berg.
  5. Kale top: De top van de Mont Ventoux heeft een bijna maanachtig landschap, met weinig begroeiing. Dit komt door de kalksteenachtige bodem en het alpiene klimaat, waardoor het een heel ander uiterlijk heeft dan de omliggende gebieden.

De Mont Ventoux heeft een speciale plaats in de harten van wielrenners vanwege zijn uitdagende beklimming en het prachtige uitzicht dat het biedt vanaf de top. 

spinnrz outdoor

We hebben een op jou afgestemde trainingsopbouw van een beginner tot een pro! Je leert alles over hoe je moet rijden in een groep, de perfecte zit en de techniek van het wielrennen.

spinnrz mtb

We trainen op een leuke afwisselende en verassende wijze. De SpinnrZ MTB trainingen zijn er zowel voor de beginner als de gevorderde rijder. De training is gericht op technisch rijden. 

Baan Clinic

Altijd al de kick van baanwielrennen willen ervaren? SpinnrZ verzorgt een complete baan clinic op wens of afgestemd op de groep in Sportpaleis Alkmaar. 

 

SpinnrZ Outdoor Wielrennen West-Friesland Enkhuizen

Sportademhaling

Veel sporters hebben in rust al een te hoge ademhaling. Hierdoor kunnen zij niet het maximale uit de sport halen. Wij nemen je mee in jouw ademhalingspatroon

Scroll naar boven
Scroll naar top